Papryka pieczona



Jak ? Ano prosto. Papryczka w całości. Wkładamy do pie karnika nagrzanego do 200 stopni, na około 1 godzinkę. Możemy po 40 minutach obróbić, by przypaliła się równomiernie z obu stron. Wyjmujemy, wkładamy do szczelnego pojemnika, np worka strumiennego. Niech tam papryka poleżakuje, tak z 15 minut. Obieramy ze skórki, jak kto chce, z pestek. 

Grzejemy patelnię, wrzucamy posiekany czosnek na olej lub oliwę z oliwek. Pilnujemy by czosnek nie smażył się dłużej niż 1 minutkę, inaczej będzie gorzki. Wrzucamy paprykę. Niech się smaży, z 15 minut. Dodajemy paprykę wędzoną, sól, pieprz. Czekamy kilka minut i dodajemy pomidory drobno posiekane. Kolejne 10 minut i zajadamy się cudownymi smakami.

Smacznego !!!


1 komentarz:

  1. ... przepis skopiowany, dziękuję, przy najbliższej okazji będę się zajadać cudownymi smakami :)

    OdpowiedzUsuń